Gas Pirineu del Ripollès, SL
ctra. N-152, km. 108,5
17500 ripoll (girona)

Tel +34 972 70 37 00
Fax +34 972 70 25 60
administracio@gaspirineu.com
www.gaspirineu.com
[Català]  [Castellano

Autogas

Actualment disposem d'un Centre de Subministrament de GLP per a vehicles, en les nostres instal·lacions.

Les emissions de NOx (òxids de nitrogen) es redueix en un 95% respecte a un dièsel, les emissions de CO₂ (diòxid de carboni) respecte a un gasolina la majoria dels casos, tot just emet partícules, menys hidrocarburs sense cremar (HC) , aldehids, BTX ...  Només augmenten respecte als seus rivals el monòxid de carboni (CO) i amoníacs (NH₃).

A part el seu cost és un 50% inferior al gasoil i actualment és inferior a 0,70 euros / litre, és menys sensible a oscil·lacions que el de gasolina o gasoil. És el combustible d'automoció més barat que se subministra al nostre país (i en altres tants del globus).

Pràcticament qualsevol vehicle amb motor de gasolina pot funcionar amb GLP, però necessita una adaptació prèvia o estar fabricat pensant especialment en això. Els dièsel no poden funcionar amb GLP a causa de complicacions tècniques que el fan inviable i en endavant considerarem que no existeixen.

El GLP s'emmagatzema en un dipòsit addicional al de la gasolina, cilíndrics ubicats a maleter o toroïdals (semblants a un donut) en el buit de la roda de recanvi. Tot vehicle transformat passa a ser bifuel: pot funcionar amb gasolina o amb GLP, usant un combustible al mateix temps, no barrejats, però es pot canviar en marxa.

L'adaptació consisteix a adaptar injectors, conductes de bombament de combustible, instal · lació de dipòsit i un commutador que alterna un combustible o un altre. L'encesa del motor sempre es fa amb gasolina fins que l'aigua del refrigerant arriba 40 º C. L'autonomia s'estén al poder esgotar tots dos dipòsits. El dipòsit de GLP mai s'omple més d'un 80% per raons de seguretat.

En termes de litres/100 km usant GLP hi ha un augment respecte al vehicle de gasolina, però queda compensat de sobres pel reduït cost del combustible, un 50% inferior de mitjana. A canvi d'una lleugera pèrdua de potència a altes RPM (al voltant de 3-10 CV) el motor passa a tenir un funcionament més suau i més enèrgic a baixes RPM: més silenciós, menys vibrón i més durador (amb les peces adequades).

Si vostè vol adaptar el seu vehicle de gasolina, nosaltres li asessorem i li informarem dels tallers homologats en la zona.

TALLERS HOMOLOGATS:

EMILI BOSCH

CAMIÓ AUTO RIPOLLÈS

[gas pirineu sl] [Serveis]   [Localització]   [Contacte]   [nota legal]
gas pirineu del ripollès, sl ctra. N-152, km 108,5 17500 ripoll (girona) | administracio@gaspirineu.com - www.gaspirineu.com